maandag, juni 14, 2010

Gezondheidsrisico's

Mijn moeders kamer is veranderd van een woonkamertje met een bed in een slaapkamer met een klein beetje ruimte om te zitten. Nu kunnen verzorgenden de tillift recht naar binnen rijden, mijn moeder uit de stoel halen, de lift 45 graden draaien, en mijn moeder in bed leggen. Voor die tijd moesten ze die beweging twee keer maken. En dat was belastend. Dat geloof ik best. De tillift is een onding, vroeger was er een lichter model, maar om onverklaarbare reden is die lift verdwenen en is er deze nieuwe voor in de plaats gekomen. Ik meen me te herinneren dat hij beter was voor de verzorgenden. Maar dat zal ik wel verkeerd hebben begrepen.
We kregen een soort dreigbrief dat de situatie in de kamer van mijn moeder een verhoogd veiligheid/gezondheidsrisico bevatte. Dat is moeilijk om te beoordelen. Ik zie wel een hele hoop andere dingen die een verhoogd risico op de veiligheid en gezondheid van de verzorgenden opleveren. Bijvoorbeeld de twee zware panelen die de verzorgenden elke dag moeten optillen en loshalen van het bed en daarna weer bevestigen op het bed. Het lijkt me voor de verzorgenden beter dat mijn moeder niet meer uit bed komt, dan hoeven ze die panelen niet meer te tillen.
Een ander ding is de deur, daar is sinds kort een soort deurveer aan bevestigd, die maakt dat het zwaarder is geworden de deur te openen. Ik stel voor dat de verzorgenden nog maar 1 keer per dag op de kamer van mijn moeder komen, dat is minder belastend voor hen.
Bovendien is de toegangsdeur tot de etage van mijn moeder en haar medebewoners ook heel erg zwaar om te openen. Hij is ook kapot, al minstens een half jaar, en daardoor moet je hem met veel kracht dichtslaan of duwen, anders blijft hij openstaan. Het lijkt me beter dat verzorgende die deur niet meer gebruiken. Dat ze helemaal wegblijven van de afdeling. Zou dat een oplossing zijn?

Links to this post:

Een link maken

<< Home