maandag, mei 19, 2008

Wie staat centraal?

Tot voor kort was in de entreehal van het verpleeghuis van mijn moeder een tekst te lezen met de visie van het ‘huis’. De cliënt centraal enzo... Letterlijk centraal, want het woordje cliënt stond in een spinnenweb van woorden die je als bezoeker iets duidelijk moesten maken of geruststellen over de kwaliteit van het verpleeghuis/verzorgingshuis, vermoed ik.
Een tijd lang was de tekst gedeeltelijk verborgen achter een kleurige ‘poster’. Vorige week waren de poster en tekst verdwenen en hingen er ineens vijf foto’s. Sobere zwart-wit foto’s. In het midden de directeur en rond hem gedrapeerd vier afdelingsmanagers, allen vrouw.
Zou het een tijdelijke tentoonstelling zijn of staat vanaf nu de directeur centraal met zijn vier bevallige assistentes? Toch heel iets anders dan de ouderen uit Tilburg die op de foto zijn gezet met een verhaal uit hun leven. Misschien dat de ouderen daar pas echt centraal staan.An van Erve, 98 inmiddels, maakte tochten door heel Europa. Nu woont in het Tilburgse verzorgingshuis Padua. De directie liet een serie ansichtkaarten maken om de aandacht te vestigen op de levens van haar bewoners. | © Foto Dolph Cantrijn

Overgenomen uit Trouw, 17-mei-2008

Links to this post:

Een link maken

<< Home