woensdag, januari 06, 2016

Van klacht naar gezamenlijke kracht

Na tien jaar stop ik met mijn blog. Ik begon ermee toen mijn moeder al drie jaar in het verpleeghuis woonde. In het begin schreef ik vooral mijn eigen frustraties van me af. Dat veranderde. Ik ging op zoek naar hoopvolle initiatieven in de verpleeghuiszorg, in Nederland en daarbuiten. Want van al dat zeuren over wat niet goed ging, werd ik zelf ook een beetje sip.
Mijn moeder overleed in 2012 en ik begon aan een boek over mijn ervaringen met het verpleeghuis, met name in de samenwerking tussen professional en familie.
Dat boek is nu af. Heerlijk!
Ik wil nu mijn ervaringen inzetten om de rol van familie in het verpleeghuis te verbeteren. Samen met Jessie Vroom, ja ja… familie en gespecialiseerd in verandermanagement, en Mia Gooren, mediator en geschoold in Appreciative Inquiry (Waarderend Onderzoek) ben ik begonnen met




Bekijk 't... anders helpt bij het tot stand brengen van een gelijkwaardige relatie tussen familie & professional. Want wij denken dat daar de basis ligt voor goede samenwerking.
Onderdeel van Bekijk ’t... anders is een nieuwsbrief met name gericht op mooie initiatieven die de samenwerking in de zorg tussen professional en familie verbeteren. We zijn ook gestart met een forum, een community, waar professionals en familie elkaar kunnen ontmoeten en elkaar tips en adviezen kunnen geven om zo hun eigen deskundigheid te vergroten en samen de zorg voor de patiënt/het familielid te verbeteren. Van klacht naar kracht...

Wil je op de hoogte blijven van Bekijk ‘t… anders stuur dan een mailtje naar mieka.vroom(at-teken)gmail.com

Meer informatie over het boek is te vinden bij uitgeverij Parterre.